سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تاسیسات گرمایشی موتورخانه

معرفی و آشنایی با محصولات کرمایش صنعتی و کمک به خرید بهتر

کاربرد مخازن تحت فشار

    نظر

مخازن تحت فشار

 

مخزن تحت فشار هوا یا Pressure vessel سازه ای فلزی به شکل استوانه ای یا کروی می باشد که در بخش های صنعتی و خانگی به منظور نگهداری از سیالات مختلف در فشاری به جز فشار اتمسفر هوا استفاده می گردد. مخازن تحت فشار می‌توانند بسیار خطرناک باشند و حادثه‌های منجر به مرگ زیادی در طول دوره توسعه و بهره‌برداری آنها رخ داده‌است. به همین دلیل، طراحی، ساخت و بهره‌برداری از مخازن تحت فشار توسط مقامات مهندسی و توسط قانون حمایت می‌شود.

خصوصیات مخازن تحت فشار

جنس بدنه منبع

جنس به کار رفته برای ساخت این منابع باید مقاومت بالایی در برابر فشار، ضربه و نم و رطوبت و خوردگی بخاطر تماس با مواد شیمیایی داشته باشد. ورق های فلزی مقاوم با ضخامت متناسب با نوع سیال و محل نصب منبع در طراحی این مخازن استفاده می گردد. علاوه بر این، جداره های داخلی مخزن نیز باید با مواد مقاوم در برابر خوردگی کاملا عایق و مقاوم سازی شوند.

شکل مخزن تحت فشار

 به صورت تئوری، مخازن تحت فشار می‌توانند تقریباً هر شکلی داشته باشند، اما بیشتر به شکل بخش‌هایی از کره‌ها، سیلندرها و مخروط‌ها ساخته می‌شود. شکل متداول آن یک استوانه با دو عدسی یا کلاهک در دو انتها است. شکل این کلاهک‌ها معمولاً یا به شکل نیمکره یا به شکل بشقابی (torispherical) است. 

اندازه و ظرفیت منبع تحت فشار

یکی از مهم ترین مواردی که در طراحی منبع تحت فشار هوا لازم است به آن توجه گردد، اندازه و ظرفیت مخزن می باشد. انتخاب ظرفیت و اندازه استاندارد برای این منابع بر اساس فاکتورهای مختلف و کاملا متناسب با شرایط محیط نصب مخزن، نوع سیال و مقدار سیال ورودی و خروجی از آن در بازه های زمانی مشخص ظرفیت استاندارد تعیین می گردد.

کاربرد مخازن تحت فشار

ویژگی های به کار رفته در ساختار این منابع و روال کار آنها، این سازه های مقاوم و فلزی را می توان در محیط های مختلف و با اهداف متفاوت مورد استفاده قرار داد .

این مخازن در صنعت به عنوان نگه دارنده هوای فشرده، منبع ذخیره آب، بویلر ها، ذخیره انواع گاز ها، اتاقک تحت فشار، برج های تقطیر، مخازن راکتور هسته ای، مخازن هوای فضاپیما ها، مخازن هوای زیردریایی، پنوماتیک مخزن، مخزن هیدرولیک تحت فشار، مخازن ذخیره سازی برای گازهای مایع مانند آمونیاک، کلر، پروپان، بوتان و. LPG و... مورد استفاده قرار می گیرند.

در مصارف غیر صنعتی به عنوان تانک های ذخیره آبگرم خانگی، کپسول های اکسیژن و .. استفاده می شوند.

بیشترین کاربرد مخازن تحت فشار در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی می باشد.

یکی دیگر از کاربردهای مخازن تحت فشار، استفاده به عنوان مخزن ذخیره آب پشت پمپ های آب ساختمان است. استفاده از مخزن تحت فشار باعث می شود تا نیاز نباشد پمپ آب پیوسته با هر بار باز و بسته شدن شیر آب واحدها روشن شود.

یک کاربرد منحصر به فرد از یک مخزن تحت فشار، کابین هواپیمای مسافربری است: پوسته بیرونی وظیفه حمل بارهای مانور هواپیما و همچنین تحمل فشار کابین را برعهده دارد.